#TIPS&TRICKS

9 modalități surprinzătoare prin care poți rămâne GRAVIDĂ când nu te aștepți

Scris de Laura P la 26 iulie 2017

Foarte multe cupluri au fost luați prin surprindere de vestea că vor avea un copil. Pentru unii e o surpriză plăcută, pentru alții mai puțin plăcută, mai ales dacă trăiau cu impresia că au făcut tot ce era necesar pentru a evita o sarcină.

Dacă ai prieteni care au trecut prin așa ori ți s-a întâmplat chiar ție, iată care ar fi putut fi cauzele:

1.  Când folosești prezervative vechi, care au fost expuse la temperaturi ridicate sau scăzute

Chestiile astea nu durează la nesfârșit, oameni buni. Gândește-te de două ori înainte de a folosi un prezervativ pe care partenerul l-a tot ținut după el în portofel.

2. Când deschizi un prezervativ cu dinții

În momentele fierbinți nu ar trebui să te grăbești să deschizi prezervativul cu dinții, deoarece s-ar putea să îl deteriorezi fără să-ți dai seama (la fel și dacă folosești niște foarfece). Tu sau partenerul ar trebui să-l desfaceți cu degetele.

3. Când ai lenjeria pe tine

Știai că poți rămâne însărcinată și atunci când îți ții lenjeria intimă pe tine. Deși e rar, e posibil dacă sperma bărbatului se scurge prin deschiderea boxerilor săi ori atunci când chiloții femeii sunt împinși în lateral, permițând spermei să ajungă la vagin.

4. Poți rămâne însărcinată atunci când ești deja însărcinată

Ți-a stat mintea în loc, nu? Ei bine, e ciudat (și neobișnuit), dar acest fenomen există și se numește „supersarcină”. Apare atunci când ești deja însărcinată, dar ai în continuare ovulație. Al doilea ovul fertilizat se fixează în mucoasa uterului, iar rezultatul este o a doua sarcină.

5. Vă prostiți în cadă, fără să aveți contact intim

E posibil să rămâi însărcinată în cadă sau la piscină fără să ai contac tintim, deși nu e chiar foarte probabil. De fiecare dată când sperma este în preajma vaginului, spermatozoizii ar putea să ajungă înăuntru.

6. Poți rămâne însărcinată chiar dacă iei anticoncepționale regulat

Deși acestea reduc semnificativ șansele de a rămâne însărcinată (cu peste 99%, de fapt), anticoncepționalele nu sunt 100% eficiente, chiar dacă nu uiți niciodată nicio pastilă. De fapt, orice metodă contraceptivă poate să dea greș, într-o măsură mai mare sau mai mică.

7. Atunci când degetele „lipicioase” îți ajung în vagin

Dacă partenerul tocmai a „terminat” și încă mai are ceva pe mâini, e foarte posibil să te trezești cu o burtică de graviduță.

8. Nu lăsați spațiu la vârful prezervativului

Dacă nu vă luați această măsură de precauție, sperma poate ieși prin părțile laterale. Înțelegi ce se întâmplă mai departe atunci.

9. Atunci când faci dragoste cu un bărbat care a suferit o vasectomie

Vasectomiile sunt la fel ca orice altă formă de control al sarcinii – nu e eficient 100%. Efectul vasectomiilor nu este imediat, așa că e recomandat ca bărbații care apelează la asta să-și facă analize de spermă pentru a vedea dacă aceasta este complet curate. Mai mult decât atât, e posibil ca zonele tăiate să crească la loc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.