#TIPS&TRICKS

Când o să te CĂSĂTOREȘTI în funcție de ZODIE

Scris de Laura P la 10 iulie 2017

Dacă nu ai întâlnit până acum partenerul potrivit pentru tine, nu contează câți ani ai. Nu ar trebui să te arunci cu capul înainte într-o relație sperând că te vei simți mai bine cu timpul. Nu îți frânge singură inima. Deși trebuie să aștepțim iată care e timpul potrivit pentru tine, în funcție de zodie:

1. Berbec

Berbecii sunt plini de entuziasm, au o voință puternică și nu pot fi opriți și uneori se grăbesc atunci când nu ar trebui. Cel mai bine ar fi să aștepți până la vârsta de 30 de ani pentru a-ți lua un angajament.

2. Taur

Taurii sunt persoane cu picioarele pe pământ. Ei caută securitate și stabilitate. Asta înseamnă că e foarte probabil să aștepte până găsesc o persoană care să corespundă nevoilor lor. Totuși, ar trebui să știe că pacea se caută în noi înșine – asta e baza oricărei relații. Cel mai bun moment pentru căsătorie e după vârsta de 30 de ani.

3. Gemeni

Gemenii nu pot spune cu ușurință când e timpul „potrivit” pentru a se căsători, deoarece sunt constant trași în diferite direcții. Acum sunt complet siguri, iar în momentul următor sunt plini de îndoieli. Deși asta nu prea se schimbă niciodată în viața unui Geamăn, lucrurile se vor mai așeza după 30 de ani. 35 ar fi vârsta ideală pentru căsătorie.

4. Rac

Cei din această zodie caută siguranță (să nu uităm de carapacea lor!). Pentru ei, siguranța poate veni din formarea timpurie a unui cuplu. Găsesc pe cineva de care se îndrăgostesc și pecetluiesc totul repede. Nu stau pe gânduri. Consolidează această legătură și își creează un refugiu. Cel mai bun moment pentru căsătorie e pe la jumătatea anilor 20.

5. Leu

Leii sunt cunoscuți ca fiind iubăreți, dar nu se grăbesc. Ei sunt mai rebeli în tinerețe și se așază la casa lor puțin mai târziu decât ceilalți. Momentul ideal pentru căsătorie e la sfârșitul anilor 30 sau la începutul anilor 40.

6. Fecioară

Fecioarele sunt persoane intelectuale. Ele se căsătoresc repede, în jurul anilor 21-24, dar ar trebui să aștepte până pe la 27-29 de ani, ca să fie siguri că nu vor regreta.

7. Balanță

Balanțelor le plac simplitatea și consistența. Nu sunt înnebunite după nunțile mari, extravagante și nu stau prea mult pe gânduri. Cel mai bun moment pentru a se căsători e la 20-25 de ani.

8. Scorpion

Scorpionii pot fi posesivi și pot fi tentați să se căsătorească foarte repede. Totuși, lucrurile pot degenera, iar căsnicia poate avea probleme. Cel mai bine ar fi ca Scorpionii să aștepte până se vor înțelege pe sine, iar asta poate dura ceva. Cel mai bine ar fi să se căsătorească spre sfârșitul anilor 30 sau la începutul anilor 40.

9. Săgetător

Săgetătorii vor să facă o diferență în lume, așa că nu se grăbesc să intre în relații serioase. Cel mai bun moment pentru căsătorie e la jumătatea anilor 30.

10. Capricorn

Capricornilor le place să fie admirați de familie și prieteni și urmăresc să aibă familia lor foarte devreme, pe la 20 de ani.

11. Vărsător

Vărsătorii s-ar putea să nu se căsătorească niciodată. Ei vor să exploreze lumea și propriul interior mai întâi. Dacă se căsătoresc, o fac probabil pe la 40 sau 50 de ani.

12. Pești

Peștii urăsc să fie singuri, așa că se cuplează rapid. Dacă au găsit pe cineva care îi poate încuraja așa cum trebuie, vârsta ideală pentru căsătorie e 26.

Citește și: 15 superstiții legate de nuntă din România

În ceea ce privește superstițiile, unele mirese cred că sunt doar niște invenții, iar altele le consideră niște reguli pentru a trăi până la adânci bătrâneți o viață fericită. Oricum ar fi, superstițiiile legate de nuntă sunt din ce în ce mai numeroase – și nu sunt numai din înțelepciunea populară românească, ci și unele asimilate de la alte popoare.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute și mai ciudate superstiții legate de nuntă:

1. Nu ar trebui să te căsătorești în luna mai, pentru că o să regreți toată viața. Motivul pentru acest lucru e că aceste căsătorii se termină la fel de repede precum cad petalele florilor de primăvară.

Superstiția există de pe vremea romanilor, dar nuprea se ține cont de ea, deoarece mirii tind să țină cont numai de canoanele bisericești în stabilirea datei nunții.

2. Logodna nu ar trebui să fie făcută marțea, miercurea sau vinerea, deoarece aceste zile aduc pagubă.

3. Nu vei avea un soț bun dacă ești singură la părinți.

4. Inelele sunt foarte importante – dacă acestea se pierd, căsnicia va fi nefericită.

Dacă inelul se rupe, se spune că unul din miri va muri. Dacă inelele sunt uitate acasă în ziua cununiei, superstiția spune că mirii vor fi nefericiți toaată viața.

5. Se crede că cei care își cumpără verighete din aur galben și alb divorțează repede, pentru că au firi diferite și nu vor putea să fie una și aceeași ființă.

6. Dacă mireasa scapă buchetul de flori din mână, e probabil să divorțeze.

7. După ce mirii ies din biserică sau primărie, nuntașii ar trebui să arunce cu orez sau grâu după ei, astfel încât însurățeii să aibă o viață fertilă și un trai îmbelșugat.

8. Dacă o lumânare se stinge sau arde de tot în timpul slujbei de cununie, mirii nu vor trăi mult.

9. Dacă o lumânare se rupe în timpul cununiei, unul dintre miri sau cineva apropiat lor va muri în curând.

10. Aduce ghinion ca o mireasă să întâlnească o altă mireasă pe drumul spre biserică.

11. Mireasa nu ar trebui să probeze rochia și voalul în același timp. Ca să fie fericită, ar trebui să împrumute voalul altei femei.

12. Se spune că mireasa nu ar trebui să poarte perle în ziua nunții

Deși, grecii și romanii le considerau, în antichitate, un simbol al sincerității și al purității ori aducătoare de noroc și fericire, miresele secolului XXI le evită, deoarece le văd ca pe un simbol al suferinței.

13. În ziua nunții trebuie să porți ceva vechi, ceva nou și ceva albastru

Obiceiul vine din Anglia, iar miresele din filmele occidentale îl respectă cu strictețe. Se spune că dacă porți astfel de lucruri vei avea noroc și vei fi fericită pentru totdeauna alături de soț. Acest obicei este și pe gustul mireselor din România.

14. Frații nu ar trebui să se căsătorească în același an, pentru că al doilea va avea o căsnicie nefericită.

15. Dacă plouă în ziua nunții, mirii vor avea o viață îmbelșugată.

Citește și: 5 lucruri pe care nu trebuie să le porți niciodată la o nuntă

Dacă pe frigiderul tău sunt numai invitații de nuntă, înseamnă că te așteaptă o perioadă aglomerată. Planifică-ți ținutele din timp și ai grijă să eviți cele 5 păcate capitale ale hainelor de nuntă:

1. Rochia albă
Știi că mereu apare o femeie în alb care o omoară pe mireasă. Cel puțin, alege materiale gri sau roz deschis și păstrează rochița albă de dantelă pentru o petrecere sau pentru balul de absolvire.

2. O pereche nou-nouță de pantofi cu toc
Știm, e șansa ta de a te aranja. Dar ține mine: vei merge de la o masă la alta și vei dansa până la miezul nopții. Dacă nu te-ai obișnuit deja cu pantofii aceia, îți cauți problemele cu lumânarea. Asigură-te că i-ai purtat înainte sau alege de la început o pereche mai comodă.

3. Orice prea povocator
Dacă zici că ceva arată bine în fața oglinzii, asigură-te că verifici cum arată și când stai pe scaun sau când urci scările. Nunțile sunt un moment de apropiere, nu un prilej pentru ca invitații să bârfească despre tine.

4. Orice care nu se potrivește cu codul vestimentar
S-ar putea să ai o rochiță de cocktail foarte drăguță pe care abia aștepți să o porți, dar va trebui să mai aștepți dacă nunta are un cod vestimentar dat de locație și temtică. Încearcă să te mulezi pe codul impus de tinerii însurăței pentru a te asigura că te vei simți în largul tău.

5. Bjuterii care zornăie
Liniște în biserică. Brățări zgomotoase. Gândește-te. Rămâi la o pereche de cercei care să atragă atenția.

 

--